Nieuwe Cursus Ontspannen Hardlopen en Yoga

Heb jij zin om op een ontspannen manier aan je conditie te werken en op je eigen tempo te leren hardlopen zonder buiten adem te raken en/of je spieren te verkorten? Geef je dan op voor de 8-weekse cursus “Ontspannen Hardlopen en Yoga”. De eerste 8 weekse training is nog niet afgerond, maar door de vele enthousiaste reacties mogen we de volgende 8-weekse training al weer aankondigen.

Samen gaan we buiten in de natuur bewust (hard)lopen, mindfulness, meditatie en yoga beoefenen. We gaan observeren, voelen, waarnemen en bewust ademen om uiteindelijk lichaam en geest in balans te brengen. Ieder op zijn eigen niveau en binnen zijn of haar eigen lichaamsgrenzen. Samen, maar voor jezelf !

We lopen buiten, maar beschikken tegelijkertijd over de studio van Yoga Ginneken voor activiteiten binnen.
Ervaring in (hard)lopen en yoga is geen vereiste.

Lijkt het jou leuk om in een groep samen op een ontspannen manier te leren (hard)lopen, bewust te ademen en te ontspannen middels yoga? Geef je dan op en loop samen 8 zondagen met ons mee !

Wat: Ontspannen Hardlopen & Yoga

Wanneer: 8 zondagochtenden van 18 aug t/m 6 okt

Tijd: van 9.00 tot 10.45 uur

Kosten: 135,- (10% korting voor leden van YG)

Docenten: Janneke van Wees en Petra Joziasse (www.mindfulrunbreda.nl)

 

Zomerrooster 2019

Workshop Tai Chi / Qi Gong

Op donderdagavond 16 mei vindt een workshop in Tai Chi / Qi Gong plaats met als thema “Introduction in Releasing”. Deze workshop wordt gegeven door Sebastian Reinhard.

Tai Chi en Qi Gong richten zich op ‘loslaten’ en hoe dit in het dagelijkse leven toe te passen. Het loslaten van fysieke, mentale en emotionele spanningen zorgen voor een heldere visie en hoe je vanuit het hart keuzes mag maken.

Sebastian Reinhard heeft in zijn jeugd veel vechtsport zoals Kung Fu en Thai Boxen gedaan. Vanwege de aanslagen op zijn lichaam en verschillende blessures heeft Sebastian vanaf zijn 20e levensjaar ervoor gekozen om zijn lichaam en bewustzijn verder te ontwikkelen in de traditie van de verdedigingssport Qi Gong en Tai Chi. En zijn kennis en kunde dit delen met geïnteresseerden over de hele wereld.

Sebastian was o.a. actief in China, Duitsland, Polen, Zwitserland en Mexico. Deze week volgt hij bijscholing in Amsterdam en deze donderdagavond is hij te gast bij ons in de studio. De workshop is in het Engels.

Maak kennis met Tai Chi / Qi gong en geef je op voor de workshop “Introduction in Releasing” op Donderdagavond 16 mei om 18.45 uur tot 20.00 uur. Kosten bedragen 15,-.

Ontspannen hardlopen en yoga

ontspannen hardlopen en yoga

Heb jij zin om op een ontspannen manier aan je conditie te werken en op je eigen tempo te leren hardlopen zonder buiten adem te raken en/of je spieren te verkorten? Geef je dan op voor de 8-weekse cursus “Ontspannen Hardlopen en Yoga”

Samen gaan we buiten in de natuur bewust (hard)lopen, mindfulness, meditatie en yoga beoefenen. We gaan observeren, voelen, waarnemen en bewust ademen om uiteindelijk lichaam en geest in balans te brengen. Ieder op zijn eigen niveau en binnen zijn of haar eigen lichaamsgrenzen. Samen, maar voor jezelf !

We lopen buiten, maar beschikken tegelijkertijd over de studio van Yoga Ginneken voor activiteiten binnen.
Ervaring in (hard)lopen en yoga is geen vereiste.

Lijkt het jou leuk om in een groep samen op een ontspannen manier te leren (hard)lopen, bewust te ademen en te ontspannen middels yoga? Geef je dan op en loop samen 8 zondagen met ons mee !

Wat: Ontspannen Hardlopen & Yoga

Wanneer: 8 zondagochtenden van 5 mei t/m 30 juni (muv 9 juni Pinksteren)

Tijd: van 9.00 tot 10.30 uur

Kosten: 135,- (10% korting voor leden van YG)

Docenten: Janneke van Wees en Petra Joziasse (www.mindfulrunbreda.nl)

 

Start nieuwe reeks kinderyogalessen 2019 nav cultuurintro Breda

Ben jij nieuwsgierig om eens iets nieuws te ervaren?
Heb je de yogales via Cultuurintro Breda positief ervaren?
Wil jij graag vaker kinderyoga beoefenen?
Heb je behoefte aan lekker bewegen en plezier maken?
Heb je last van de vele gedachtes in je hoofd, drukte en/of prikkels om je heen en zou je wel wat meer willen ontspannen?
Ben je tussen de 7 en 10 jaar oud?

Dan is de nieuwe reeks van 10 kinderyogalessen echt iets voor jou !

Tijdens de yogales leer je hoe je kan inspannen en ook weer mag ontspannen. Je gaat op ontdekkingsreis in en met je eigen lichaam. Op basis van verschillende thema’s gaan we naast de yogahoudingen ook aan de slag met de adem, leren we mediteren, doen we visualisaties middels verhalen, gebruiken we onze eigen creativiteit en leren we wat een massage is.

Je hoeft helemaal niet lenig te zijn of ervaring te hebben met yoga. Je mag gaan oefenen en bewegen binnen jouw eigen lichaamsgrenzen en zelf gaan ontdekken. Plezier in de lessen staat voorop.

Iedere week een moment om tot rust te komen, energie op te doen, je stevige basis te voelen en te ervaren hoe bijzonder je bent!

Lesdata: 3 april, 10 april, 17 april, 8 mei, 15 mei, 22 mei, 29 mei, 5 juni, 12 juni, 19 juni.

Tijd: Woensdagmiddag 15.15 – 16.15 uur.

Kosten: 100,-

Klankschaalbeleving Breda 2019

Heerlijk ontspannen in het weekend. En wel op zaterdagavond 20.00 uur! Kom naar een van de klankbelevingen / klankconcerten bij Yoga Ginneken onder leiding van Dymphie Onderdijk. Je ligt ontspannen op een matje onder een dekentje terwijl je wordt meegenomen op de muziek. Echt een moment van rust voor jezelf, alles even helemaal loslaten.

Tijdens een klankbeleving lig je op je rug en laat je jezelf onderdompelen en meedrijven op de klanken van akoestische instrumenten zoals klankschalen, gongdrum, rainstick en koshi’s. Je neemt en krijgt de tijd om even helemaal los te komen van je dagelijkse bezigheden. De trillingen van de klank raken diepere lagen van je bewustzijn. Er ontstaat ruimte in lichaam en geest, ruimte om los te laten, ruimte voor helderheid.

Na afloop van de klankbeleving is er voldoende ruimte om rustig bij te komen, een theetje te drinken en eventueel ervaringen te delen.

Wat: Klankconcert / Klankbeleving
Diverse Data: Zaterdag 19 jan, 9 februari en 23 maart
Tijd: 20.00 tot 21.15 uur
Waar: Yoga Ginneken Breda
Docent: Dymphie Onderdijk van De Weegschaal
Kosten: 15,-

Workshop Stressvrij bevallen

1-daagse bevalcursus: stressvrij en vanuit je eigen kracht bevallen ! 1 x per maand op zaterdag van 10:00-16:00 incl een lekkere & gezonde lunch! Ook wel Hypnobirthing genoemd.

Schreeuwen, persen, schelden en de handen van je man fijnknijpen. Volledig uitgeteld bijkomen, en oh ja, genieten van je nieuwe baby! Dat is het beeld van bevallen dat veel mensen hebben. Maar het kan anders: rustig, je lichaam volgend, ontspannen en in controle, zodat je jezelf tijdens en na de geboorte goed en helder voelt. Vertrouwen in je eigen lichaam, kennis over het proces en diepe ontspanning helpen daarbij.

Tijdens de workshop stressvrij bevallen leer je:
• alle ins en outs van het geboorteproces; de werking van je lichaam, je hormonen, de beweging van je baby en hoe kun je dit positief beïnvloeden.
• je krijgt inzicht in de invloed van gedachten op de processen in je lichaam.
• effectieve ademhalingstechnieken waardoor je fit blijft.
• krachtige meditatie oefeningen en rustgevende visualisatie oefeningen die jou heel veel
vertrouwen geven tijdens je bevalling
• simpele maar krachtige ontspanningstechnieken
• wat belangrijk is voor jou en je baby direct na de geboorte

Waar ? Deze fijne, leerzame en leuke 1-daagse workshop wordt gegeven bij Yoga Ginneken, Rozenlaan 104 in Breda. Gratis parkeren op loopafstand van de studio op het Schoolakkerplein.

Prijs ? 109,- euro incl een heerlijke, gezonde lunch en hand out met alle oefeningen.

Wanneer ?
Zaterdag 13 april 2019 van 10:00-16:00 uur (VOL)
Zaterdag 18 mei 2019 van 10.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 15 juni 2019 van 10.00 tot 16.00 uur

Meer info? Bel: +31(0)6 422 276 06

Yoga Ginneken in Hét Yoga Magazine van Nederland

Super leuk en totaal onverwachts staan we de maand December in Hét Yoga Magazine van Nederland. Speciaal voor in- en omwoners van Breda heeft Yoga Magazine een artikel geschreven over “Breda Yoga Citygids”. En zonder ons weten hebben ze een vermelding gemaakt van Yoga Ginneken. Echt een ongelooflijk cadeau en iets waar we absoluut trots op zijn. Trots omdat wij dit samen met jou als leerling en geïnteresseerde van Yoga Ginneken hebben mogen realiseren. Uit liefde voor ons zelf en de ander. Om te mogen doen wat in ons vermogen ligt en waar onze passie naar uit gaat. Yoga Ginneken biedt ruimte voor bewustwording.

Met dank aan jullie en Yoga Magazine! Lees het hele artikel in Yoga Magazine 7 2018

 

 

 

Samenwerking met Carola van Studio Sterkk

Per januari komt Carola van Studio Sterkk werken in de studio van Yoga Ginneken. Waarom? Omdat wij denken een brug te kunnen slaan voor jongeren en volwassenen. Na coaching is het fijn om op frequente basis weer even stil te staan bij wat er echt toe doet en wat je drijft. Yoga laat je dat continu voelen en beleven door de tijd te nemen naar binnen te keren. Andersom, als je yoga beoefend is het fijn om dat wat je tegenkomt, voelt, ontmoet, misschien nog niet altijd direct omarmt te kunnen bespreken.

Over Carola:
“Oprichter van STUDIO STERKK, gecertificeerd coach en trotse moeder van 3 opgroeiende jongens. Ik coach inmiddels ruim 8 jaar kinderen, tieners, middelbare scholieren, jong volwassenen en ouders. Mijn benadering is positief, toekomstgericht. Ik maak het graag helder, concreet en direct toepasbaar. Ik heb Communicatiewetenschap gestudeerd en de Pedagogische Academie (PABO) afgerond. Na jaren met veel plezier gewerkt te hebben in de wereld van televisie en sportmarketing heb ik STUDIO STERKK gestart.

De afgelopen jaren is coaching steeds bekender geworden voor kinderen en volwassenen. We kunnen allemaal wel eens een steuntje in de rug gebruiken. Coachen betekent toekomstgericht werken. Ik gun ieder kind, iedere tiener, jongvolwassene en ouders een positieve professionele coach ! Ik geloof in de kracht van eenvoud, je ademhaling heb je altijd bij je.”

Wie: Carola Drontmann
Bedrijf: Studio Sterkk
Discipline: Coaching met name voor kids, tieners en hun ouders
Wanneer: Vanaf januari 2019 op de maandagmiddag

Carola ontmoeten?

Sinterklaasavond 5 dec 2018 geen les

Op woensdagavond 5 december, sinterklaasavond zijn er geen lessen. We zien je graag tijdens een van de andere lessen of volgende week weer. Namens ons allemaal alvast een fijne Sinterklaasavond.