Samenwerking met Carola van Studio Sterkk

Per januari komt Carola van Studio Sterkk werken in de studio van Yoga Ginneken. Waarom? Omdat wij denken een brug te kunnen slaan voor jongeren en volwassenen. Na coaching is het fijn om op frequente basis weer even stil te staan bij wat er echt toe doet en wat je drijft. Yoga laat je dat continu voelen en beleven door de tijd te nemen naar binnen te keren. Andersom, als je yoga beoefend is het fijn om dat wat je tegenkomt, voelt, ontmoet, misschien nog niet altijd direct omarmt te kunnen bespreken.

Over Carola:
“Oprichter van STUDIO STERKK, gecertificeerd coach en trotse moeder van 3 opgroeiende jongens. Ik coach inmiddels ruim 8 jaar kinderen, tieners, middelbare scholieren, jong volwassenen en ouders. Mijn benadering is positief, toekomstgericht. Ik maak het graag helder, concreet en direct toepasbaar. Ik heb Communicatiewetenschap gestudeerd en de Pedagogische Academie (PABO) afgerond. Na jaren met veel plezier gewerkt te hebben in de wereld van televisie en sportmarketing heb ik STUDIO STERKK gestart.

De afgelopen jaren is coaching steeds bekender geworden voor kinderen en volwassenen. We kunnen allemaal wel eens een steuntje in de rug gebruiken. Coachen betekent toekomstgericht werken. Ik gun ieder kind, iedere tiener, jongvolwassene en ouders een positieve professionele coach ! Ik geloof in de kracht van eenvoud, je ademhaling heb je altijd bij je.”

Wie: Carola Drontmann
Bedrijf: Studio Sterkk
Discipline: Coaching met name voor kids, tieners en hun ouders
Wanneer: Vanaf januari 2019 op de maandagmiddag

Carola ontmoeten?

Sinterklaasavond 5 dec 2018 geen les

Op woensdagavond 5 december, sinterklaasavond zijn er geen lessen. We zien je graag tijdens een van de andere lessen of volgende week weer. Namens ons allemaal alvast een fijne Sinterklaasavond.

Mini Retreat Breda

Een ochtend en middag helemaal voor jezelf. Tijd om op te laden en te voelen. Tijd om even afstand te nemen van de dagelijkse bezigheden en met open blik kijken naar wat echt belangrijk is. Gun jezelf een mini retreat op zaterdag 19 januari van 9.30 tot 14.30 uur in Breda.

In een wereld waar alles steeds sneller gaat en we druk zijn…lijkt het soms alsof de tijd vliegt en we weinig in het moment zijn om echt te kunnen genieten. We gaan maar door en verbinden ons vooral met onze Ipads en mobieltjes. En tegelijkertijd wensen we wat meer rust en stilte. Vooral in ons hoofd. Door tijd voor jezelf te nemen, mag je weer verbinding ervaren en de stilte omarmen.

Tijdens een ochtend en middag, maak je echt even tijd voor jezelf zodat je meer rust, ontspanning en energie zult ervaren. We beginnen de ochtend met een zit- en loopmeditatie en enkele aardende asana’s (yogahoudingen). Hierop volgend gaan we naar buiten waar we in stilte mogen genieten van onze omgeving🍀. In stilte zodat je met alle aandacht en rust met je zintuigen kunt waarnemen, observeren zonder oordeel. Van het weer zijn we niet afhankelijk. Laten we samen leren van wat de dag ons brengt. Wel handig om rekening te houden met het weer, want laarzen en een waterdichte jas of een warme sjaal bij sneeuw of regen is best handig;-). Na terugkomst zullen we samen aan tafel vegetarisch lunchen en de retreat afsluiten en ervaringen delen.

Leuk al we elkaar mogen (ont)moeten op Zaterdag 19 januari vanaf 9.30 uur bij Yoga Ginneken in Breda.
De kosten van de workshop bedragen 50,- Euro incl vegetarische lunch.

Liefs Janneke

Start nieuwe reeks kinderyogalessen

Ben je tussen de 7 en 10 jaar oud?
Is jouw woensdagmiddag de komende weken vrij door bijvoorbeeld een winterstop van jouw sportclub?
En ben je nieuwsgierig om eens een keer iets nieuws te proberen?
Of wil je gewoon een keer kinderyoga ervaren?
Heb je behoefte aan lekker bewegen, plezier maken en ontspannen?
Heb je geregeld veel gedachtes in je hoofd, drukte en/of prikkels om je heen en zou je daar wat beter mee om willen leren gaan?

Geef je dan op voor de nieuwe reeks van 10 kinderyogalessen bij Yoga Ginneken tijdens de wintermaanden! We starten op woensdagmiddag 12 december. Lestijd: van 15.15 tot 16.15 uur.

Yoga voor kids
Beweging en ontspanning is gezond en essentieel. Al op jonge leeftijd kun je spelenderwijs je zelfvertrouwen, concentratie
en immuunsysteem versterken. Je kunt je lichaam gezond en soepel houden en je lichaamsbewustzijn ontwikkelen….. yoga helpt je hierbij. Tijdens de yogales leer je hoe je je kan inspannen en ook weer mag ontspannen. Je gaat op ontdekkingsreis in en met je eigen lichaam. Op basis van verschillende thema’s gaan we naast de yogahoudingen ook aan de slag met de adem, leren we mediteren, doen we visualisaties middels verhalen, gebruiken we onze eigen creativiteit en leren we wat
een massage is.

Je hoeft helemaal niet lenig te zijn of ervaring te hebben met yoga. Je mag gaan oefenen en bewegen binnen jouw eigen lichaamsgrenzen en zelf gaan ontdekken. Plezier in de lessen staat voorop! Iedere week even een moment om tot rust te komen, energie op te doen, je stevige basis te voelen en te ervaren hoe bijzonder je bent!

Ga je met mij mee op ontdekkingsreis?

Lesdata:
12 december – 19 december – 9 januari – 16 januari – 23 januari – 30 januari – 6 februari – 13 februari – 20 februari – 27 februari
Tijdstip:
Woensdagmiddag 15.15 tot 16.15 uur

Fijn als we elkaar mogen ont-moeten tijdens de kinderyoga!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groetjes, Sabrine Jongmans-van Oort

Workshop Yoga en Dans

Zin om te dansen alsof niemand kijkt en je mee te laten voeren op prachtige muziek? Kom dan op Zaterdag 15 december naar de workshop Yoga & Dans. “Twee disciplines die samenkomen in een choreografie en elkaar aanvullen en verrijken. Yoga voegt de adem, rust en balans toe aan de dans. Dans voegt emotie en lichaamstaal toe aan yoga.”

Er zijn verschillende wegen op weg naar bewustwording. Yoga en dans is er daar een van. Door het bewust vertragen van je dagelijkse bewegingen breng je de aandacht meer naar binnen. Door dichter bij jezelf te blijven ervaar je meer rust. Je concentratie vergroot en je energie neemt toe. Tijdens de yoga en dans word je gevraagd om te bewegen binnen jouw eigen lichaamsgrenzen. Het vraagt je de ruimte in te nemen die jij nodig hebt op dat moment.

Wat: Workshop Yoga en Dans

Wanneer: Zaterdag 15 december

Tijd: 15.30 tot 17.30 uur

Kosten: 20,-

Docent: Janneke van Wees

Locatie: Yoga Ginneken in Breda

Workshop Pilates de Basics

Workshop Pilates basics met gewichten

Wil jij graag je kennis vergroten van pilates en dit toepassen in de les, neem dan deel aan de Workshop Pilates – de Basics ! Het geeft je een boost en meer inzicht tijdens jouw reguliere les.

Tijdens de workshop ligt de focus op adem, bekkenbodem, rug en schouders. Tijdens de lessen pilates wordt er vaak gebruik gemaakt van gewichten of een bal waarbij een behoorlijke dosis concentratie en focus nodig is, welke soms nog best lastig blijkt te zijn. Middels een workshop waarin de basis van pilates wordt uitgelegd, kan je na afloop meer uit de reguliere les halen. Of kom naar de workshop zodat je echt kennis kunt maken met pilates om daarna te beslissen of pilates daadwerkelijk iets voor jou is.

Tijdens de workshop pilates is er veel tijd voor uitleg en vooral persoonlijke aandacht. Ook krijg je richtlijnen mee waarop je specifiek moet letten, zoals de adem, zodat je dieper tot de kern kunt komen van de oefening en jouw lichaamsmogelijkheden.

Wat: Workshop Pilates – de Basics

Datum: Zaterdag 17 November

Tijd: van 09.30 tot 12.00 uur

Waar: Yoga Ginneken, Rozenlaan 104, Breda

Docent: Patricia Vermetten

Kosten: 30,-

 

Klankconcerten Breda

Heerlijk ontspannen het weekend beginnen? Kom dan naar een van de klankbelevingen / klankconcerten bij Yoga Ginneken Breda onder leiding van Dymphie Onderdijk. Een momentje voor jezelf, even alles loslaten en heerlijk ontspannen aan het einde van de vrijdag. Tijdens een klankconcert lig je lekker op een matje en laat je jezelf onderdompelen en meedrijven op de klanken van akoestische instrumenten zoals klankschalen, gongdrum, rainstick en koshi’s. Je neemt en krijgt de tijd om even helemaal los te komen van je dagelijkse bezigheden. De trillingen van de klank raken diepere lagen van je bewustzijn. Er ontstaat ruimte in lichaam en geest, ruimte om los te laten, ruimte voor helderheid.

Na afloop van de klankbeleving is er ruimte om rustig bij te komen, een theetje te drinken en eventueel ervaringen te delen.

Wat: Klankconcert / Klankbeleving
Datum: Vrijdag 26 okt én vrijdag 23 november
Tijd: 19.45 tot 21.00 uur
Waar: Yoga Ginneken
Docent: Dymphie Onderdijk van De Weegschaal
Kosten: 15,-

Herfstvakantie 15 t/m 21 okt 2018 geen les

Tijdens de Herfstvakantie (15 t/m 21 okt 2018) is de studio gesloten. Op maandag 22 oktober starten de regulieren lessen weer vanaf 9.00 uur. Geniet van het mooie weer, een heerlijke wandeling of simpelweg van de kleine dingen. Want als je het wil zien is er genoeg om van te houden. En meestal dichterbij dan je denkt…

Tot maandag 22 oktober! Liefs

8 lessen Yin Yoga

Direct na de Herfstvakantie, op dinsdagavond 23 oktober 2018 start er een nieuwe serie Yin Yogalessen onder leiding van docente Sabrine. Een reeks van 8 yogalessen waarbij de nadruk ligt op de duur van de houding. Hierdoor heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen en de aandacht naar de adem te brengen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te leren kennen en voelen.

Met Yin yoga rekken we de dieper liggende spieren en maken we het bindweefsel los. Terwijl je je inspant om in de houding te komen, laten we eenmaal in de houding zoveel mogelijk spieren los en richten we de aandacht op de adem.

Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken.

Geef je op voor deze reeks van 8 lessen Yin yoga onder leiding van Sabrine. Kosten 72,- incl. BTW

Ja, ik doe mee

Video Yoga Ginneken

Roosmarijn Everts heeft met haar passie, mijn droom op beeld vast gelegd. En daar ben ik haar dankbaar voor. Net als dat ik dankbaar ben dat ik mag samenwerken met fantastisch lieve collega’s. Met wie ik samen Yoga Ginneken vorm. Samen mogen wij tijdens de lessen het bewustzijn vergroten. Ook ben ik trots op al die lieve mensen die de opnamedag en deze video mogelijk hebben gemaakt en zich vrijwillig en met liefde hebben ingezet. Dank aan iedere leerling, docent, geinteresseerde en dank voor de lessen die wij mogen geven en waarvan wij mogen leren.

Bekijk de Video

 

“Enige tijd geleden kwam er een collega yogini op mijn pad. Ik kende haar al wel, maar was nog niet bekend met wie zij daadwerkelijk was en waar haar passie en liefde naar uit ging, anders dan yoga. We maakten contact en wisten ons te verbinden. En ook al waren we vaak niet fysiek in elkaars aanwezigheid, we voelden elkaar aan zonder te communiceren. We wisten ons in stilte te verbinden, waardoor we samen deze uiting tot stand hebben mogen brengen”.

 

DANKBAAR !

LIEVE GROET JANNEKE