Wil jij in het nieuwe jaar kennis maken met yoga & pilates? Dan is deze 8 weekse reeks misschien wel iets voor jou!

Kruidenwandeling, de natuur als medicijn
Kruiden kunnen je bij allerlei fases in je leven ondersteunen, helen en beschermen. Tijdens de overgang is het fijn om jezelf te voeden met kruiden. Maar wist je dat kruiden je ook kunnen omarmen of helpen aarden zodat je naar binnen kunt keren? De overgang is een belangrijke tijd voor vrouwen, het is de overgang naar een andere levensfase. Tijdens deze kruidenwandeling maak je kennis met planten die jou kunnen ondersteunen in deze overgangsfase.

Wat: Kruidenwandeling, de natuur als medicijn
Wanneer:
Zondag 24 maart van 10.00 tot 12.30 uur
Kosten: 37,50
Docent: Gemma Heestermans

Deze kruidenwandeling en beleving is een prachtige aanvulling op de workshop ‘hormonen en overgangsklachten‘ en ‘hormoonyoga‘.

Overgangsklachten. Wat is het? Hoe ze te herkennen én verminderen. Wat kun je er preventief aan doen? Hoe kom je deze periode door en wat kan je er zelf aan doen?

Misschien zit je al middenin in de overgang, of nog pas net. Vanaf ons 40ste levensjaar kunnen veranderingen zich voordoen. Misschien ben je je hier nog helemaal niet bewust van en heb je geen idee dat bepaalde lichamelijke gewaarwordingen misschien wel meer van doen hebben met de overgang dan je nu denkt. Laat je tijdens workshop inspireren door natuurgeneeskundige Nathalie Ginther.

Wat: Workshop hormonen en overgangsklachten
Wanneer: 
Zondagochtend 4 februari van 09.30 tot 12.30 uur
Kosten: 65,-
Docent: Nathalie Ginther

Preventief dus, maar ook als je er al middenin zit: ‘de overgang’.
Deze super waardevolle en uitgebreide workshop is op zondag 4 februari te volgen. Tijdens de workshop neemt natuurgeneeskundige Nathalie Ginther je spelenderwijze mee. Tijdens het eerste deel van de workshop gaat het over: ‘wat zijn de oorzaken’? Waarom krijgt de een wel klachten en de ander niet? Wat kan je zelf doen met voeding, maar ook met leefstijl?

Tijdens het tweede deel maken we gebruik van natuurlijke interventies met kruiden, bachbloesems, auriculotherapie ofwel de complementaire geneeswijze. We gaan ruimer kijken dan alleen voeding en leefstijl. Aan de hand van een presentatie gaan we met elkaar in gesprek en is er opnieuw volop ruimte voor vragen en het delen van ervaringen. We gaan per klacht kijken wat je er zelf aan kunt doen.

De gehele workshop is interactief.

Bij de workshop krijg je:
– flyer met de do’s & don’ts
– 13 weken lang een reminder aan de belangrijkste gezondheidstips
– online versie van de hele workshop zodat je de workshop nog zo vaak als je wil kan terugkijken
– gratis biologische thee

Ben jij er ook bij?

JA, IK BEN ER BIJ

Er is plek voor 16 deelnemers. Vanaf 6 deelnemers zal de workshop doorgang krijgen.

In de onderstroom ben je verbonden met je ouders, grootouders en generaties hiervoor. Een onbewust veld. Opstellingenwerk verheldert deze plek in het heden.

Docent: Larissa Prevoo en Jolien de Jong
Datum: Zaterdag 13 januari
Tijd: 13.00 – 16.00 uur
Kosten: Vraag inbrengers 169,- / Representanten 26,-
Locatie: Yoga Ginneken

Krijg inzicht in jouw systeem van herkomst

In 1 sessie inzicht in jouw systeem van herkomst. Laat het veld haar werk doen en krijg inzicht vanuit het onbewuste.

Ik geef mij graag op

 

Waarom inschrijven?

Als het jou niet lukt met je bewustzijn problemen op te lossen, kan het onderbewustzijn antwoord bieden.

Bijvoorbeeld wanneer je:

 • niet lekker zit op je wekplek
 • je geen partnerrelatie kan opbouwen
 • je onrust ervaart, maar niet snapt waarom
 • je contact met je broer / zus niet het gewenste contact is
 • je het gedrag van je kind niet kan verklaren
 • je angstig voelt
 • je een nieuwe beweging wilt maken, maar iets je tegen houdt
 • je helderheid wil over een thema

Inschrijven kan middels een direct mailtje naar info@coachingbylarissa.com. Heb je nog vragen? Bel of app naar 06-19403062
Larissa Prevoo

Beleef samen met je (klein)kind een heerlijke zondagmiddag in verbinding.

Een middag waarin je samen gaat ontdekken, spelen, vertrouwen en verbinden door in de lucht te vliegen, je over te geven en de beginselen van acroyoga te beoefenen.

Wat: Workshop ouder- en kind acroyoga
Wanneer:
Zondagmiddag 4 februari van 14.00 tot 15.30 uur
Kosten: 25,- per koppel (incl. thee en wat lekkers)
Docenten: Karimu Corbeek en Sabrine Jongmans- van Oort

Acroyoga is vertrouwen en je overgeven
Acroyoga is yoga , maar dan in duo’s en met een vleugje acrobatiek. Een moment van spel, van gezelligheid, van lol en beweging, van ontspanning en samenzijn. Aandacht hebben voor elkaar, naar elkaar kijken, luisteren en bovenal voelen. Hoe voelt de ander zich en mogen we samen in harmonie bewegen en ZIJN. De een krachtig, de ander vol overgave.

Minimum leeftijd is 6 jaar
Maximum leeftijd is er niet.
Kom als kind, ouder, verzorger, opa of oma, samen als duo acroyoga beoefenen en (ont)moet andere mooie mensen die net als jij heerlijk willen spelen, ontdekken en beleven.

Graag je hormonen meer in balans? Het kan, met een speciale set yoga asana’s, ademtechnieken en klank.

Je hormonen bepalen meer dan je misschien van bewust bent. Vermoeidheid, lage rugpijn, trage schildklier, onregelmatige cyclus, plotselinge gewichtstoename, cysten, een laag libido of bijv een onrustige huid om er zo maar een paar te noemen. Grote kans dat je hormonen uit balans zijn. En wanneer dat zo is, voel je je vaak niet lekker in je vel of ervaar je minder energie. Onbewust hebben we vaak te maken met meer (omgevings)stressoren dan we ons bewust van zijn, maar ook voeding is een belangrijke oorzaak van een mogelijke disbalans in een van de klieren.

Wat: Workshop Hormoonyoga
wanneer: Zondag 25 februari van 9.30 tot 11.00 uur
Prijs: 17,50
Docente: Janneke van Wees

Tijdens deze workshop leer je een set oefeningen, ademtechnieken en stemgebruik die inwerken op ons hormonale (endocriene) stelsel. Met als voornaamste doel, de hormoonbalans te herstellen en de hormoonproductie optimaal op peil te houden en overgangsklachten te verminderen.

Inhoud workshop Hormoonyoga

Hormoonyoga is voor vrouwen van alle leeftijden. Tijdens deze workshop leer je een set oefeningen en ademtechnieken die bijdrage aan een optimale werking van het hormoonstelsel. Door met bepaalde yogahoudingen de focus op je hormonen te leggen, bevorder je middels de adem, beweging en trilling de doorbloeding naar je endocriene klieren. Hierdoor kunnen je hormonen weer in balans komen waardoor je minder klachten ervaart, je energieker voelt en beter in je vel zit.

“Hormoonyoga (re)activeert je hormonen, regelt je cyclus, vergroot je vruchtbaarheid en je libido, vermindert overgangsklachten en geeft je de energie, kracht en vitaliteit om je vrouwelijk potentieel te leven.”

Deze workshop is een vervolg op de workshop hormonen en overgangsklachten op zondag 14 januari en zondag 4 februari. Het is belangrijk te begrijpen hoe hormonen je dagelijks functioneren beïnvloedt. Vervolgens kun je, afhankelijk van je gewaarwordingen, bepaalde yogahoudingen leren en kiezen die gericht zijn op specifieke klieren, hormonen en overgangsklachten om zelf de verantwoordelijkheid te nemen over jouw lijf.

NB: Geen yoga voorkennis vereist.
Let op: Niet voor zwangere vrouwen.

 

Deze workshop hormoonyoga is een prachtige aanvulling op de workshop ‘hormonen en overgangsklachten‘ en ‘de kruidenwandeling, de natuur als medicijn‘.

Reis mee op de helende werking van klank op zondag 18 februari van 11.00 tot 13.00 uur

 

De helende werking van klank
Wanneer meerdere klankschalen worden aangeslagen ontstaat er een prachtige harmonieuze samenklank. Het lijkt dan alsof de klanken ons omringen, binnendringen en het hele lichaam in een harmonieuze trilling wordt gebracht. Zoals ook de trilling van een vallende druppel water in het water een alsmaar groter oppervlak in beweging brengt en meevoert. Deze trilling kan helend werken en balans brengen daar waar disbalans wordt ervaren. Blokkades in het lichaam kunnen worden opgeheven waardoor energie weer vrijer kan gaan stromen.

Wat: Klankheling
Wanneer:
Zondagochtend 18 februari van 11.00 tot 13.00 uur
Kosten: 25,-
Docenten: Dymphie Onderdijk en Janneke van Wees

Wat gaan we doen:
Tijdens deze klankbeleving laten we ons volledig onderdompelen in een muziekbad. Naast klankschalen worden ook wereldse muziekinstrumenten ingezet als de oceandrum, rainstick, koshi, handpan en de gong. Nog voordat de klanken tot diep in ons lichaam resoneren, zetten we een intentie, passen we een ademtechniek toe, brengen we ons lichaam in beweging en openen we het hart- en keelchakra door het chanten van mantra’s. Want ook onze eigen stem kent een prachtige klank. Op deze manier kunnen we de energie volledig laten stromen en het zelfhelende vermogen activeren.

Wat heb je nodig:
Draag warme en lekker zittende kleding waarin je je fijn voelt. Zorg eventueel voor een warm deken of zelfs een slaapzak. Ook een yogamatje of kussentje mag je meenemen wanneer je er over een beschikt. Deze zijn tevens vrij in de studio verkrijgbaar evenals dekentjes. Je hoeft niet te kunnen zingen.

“Kom en ervaar samen met ons de helende werking van klank.”

“Ga mee ontwaken op een prachtige locatie aan zee en neem samen met ons een diepe duik in jouw binnenwereld”

Een 3-daagse helende reis naar binnen waarin je alle tijd en ruimte krijgt voor jezelf. Je gaat jezelf nog beter leren kennen, ontdekken en een intentie voor het voorjaar planten. Tijdens dit weekend eten we biologisch & vegetarisch, zorgen we voor voldoende beweging, rust & ontspanning en zoeken we heel bewust de stilte op voor nog meer verdieping. Wil jij een diepe duik nemen in jouw binnenwereld? Ga dan samen met ons op retreat naar deze krachtplek aan zee van vrijdag 15 t/m zondag 17 maart 2024.

Reacties van voorgaande deelnemers:

"Echt heel persoonlijk, liefdevol en kundig" "Een prachtige lokatie met mooie plekjes om je terug te trekken." "Fijne afwisseling tussen groepsactiviteiten en ruimte voor jezelf." "Dit wil ik elk jaar!"

Het weekend wordt georganiseerd door Sabrine Jongmans van Oort en Janneke van Wees, beide gepassioneerde en ervaren yogadocenten, holistisch coach en therapeut.

 

Hier verblijven we:

Hier ontwaken we:

Het weekend is inclusief:
– Kennismaking voorafgaand op maandag 11 maart van 20.00 tot 21.15 uur

– 3 dagen Domburg van vrijdag 15 maart tot en met zondag 17 maart 2024
– 2 overnachtingen in een Farmhouse aan zee
– 2-persoonskamers (indeling volgt nav kennismaking, tenzij vooraf aangegeven)
– 6 maaltijden (ontbijt 2x lunch 2x en diner 2x)
– Alle yoga-, meditatie-, wandel- & creatievesessies
– Thee, vers fruit en ander lekkers gedurende de dag
– Gebruik van yogamatten, kussens en dekens
– Linnengoed

 

“Midden maart is een mooie tijd om je klaar te maken voor de lente. Het is de tijd van het jaar waarin we ontwaken, reinigen en een nieuw begin tot bloei mogen laten komen.”

 

Jouw investering:
479,- farmhouse
439,- trekkershut (bij 12 deelnemers)
(Niet inbegrepen: Vervoer van en naar de lokatie (mogelijkheid tot carpoolen nav kennismaking)

Planning:
Aankomst vrijdag 15 maart om 14.00 uur (vertrek vanuit omgeving Breda 12.30 uur)
Vertrek zondag 17 maart om 16.00 uur (thuiskomst omgeving Breda 17.30 uur)

Aanmelden:

of mail naar info@yogaginneken.nl

opstellingen met Larissa Prevoo

In de onderstroom ben je verbonden met je ouders, grootouders en generaties hiervoor. Een onbewust veld. Opstellingenwerk verheldert deze plek in het heden.

Docent: Larissa Prevoo
Datum: Zaterdag 25 november
Tijd: 13.00 – 16.00 uur
Kosten: Vraag inbrengers 129,- / Representanten 19,-
Locatie: Yoga Ginneken

Krijg inzicht in jouw systeem van herkomst

In 1 sessie inzicht in jouw systeem van herkomst.

Ik geef mij graag op

 

Waarom inschrijven?

Als het jou niet lukt met je bewustzijn problemen op te lossen, kan het onderbewustzijn antwoord bieden.

Bijvoorbeeld wanneer je:

 • niet lekker zit op je wekplek
 • je geen partnerrelatie kan opbouwen
 • je onrust ervaart, maar niet snapt waarom
 • je contact met je broer / zus niet het gewenste contact is
 • je het gedrag van je kind niet kan verklaren
 • je angstig voelt
 • je een nieuwe beweging wilt maken, maar iets je tegen houdt
 • je helderheid wil over een thema

Inschrijven kan middels een direct mailtje naar info@coachingbylarissa.com. Heb je nog vragen? Bel of app naar 06-19403062
Larissa Prevoo

Zomerrooster Yoga Ginneken 2023

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekent bij Yoga Ginneken een aangepast lesrooster. Week 31 en 32 is de studio gesloten. Tijdens de overige weken zijn de lessen op inschrijving. Inschrijven kan via de aanmeldknop op deze pagina of via het aanmeldformulier aan het magneetbord in de studio. Doorgang van de les vindt plaats bij minimaal 6 inschrijvingen. Na inschrijving van die minimaal 6 personen ontvang je van ons direct een betaalverzoek a 10,- per les. Na betaling is je plekje gereserveerd. Lessen vinden zowel binnen als buiten plaats.

Namens alle docenten van Yoga Ginneken wensen wij jullie een hele fijne zomervakantie en zien jullie graag tijdens een van de zomerlessen of natuurlijk weer na de vakantie. Liefs en een dikke knuffel

Team Yoga Ginneken

 

DATUM EN TIJDLESDOCENT
Zaterdag 15-07 09.00 – 10.00 uurYogaflow Let op: dit is bij droog weer, een buitenles aan het water. Locatie Galderse meren, P3 verzamelen.Sabrine
Dinsdag 18-07 19.00 – 20.00 uur 20.15 – 21.15 uurPralaya YinyogaSabrine Sabrine
Donderdag 20-07 20.15 – 21.15 uurYogaflowJanneke
Zondag 23-07 09.00 – 10.00 uur Yogaflow Let op: dit is bij droog weer een buitenles. Locatie Valkrustpark, verzamelen Viandelaanlaan 3 Yoga Ginneken.Janneke
Maandag 24-07 20.15 – 21.15 uurYogaflowJanneke
Woensdag 26-07 20.15 – 21.15 uurYogaflowJanneke
Dinsdag 15-08 19.00 – 20.00 uur 20.15 – 21.15 uurPralaya YinyogaSabrine
Zondag 20-08 09.00 -10.00 uurYogaflow Let op: dit is bij droog weer, een buitenles aan het water. Locatie Galderse meren, P3 verzamelen.Sabrine
Woensdag 23-08 20.00 – 21.00 uurYogaflowSabrine
Ik meld mij aan