Kom en ervaar samen met ons de helende werking van klank!

Twee nieuwe data: Zondagmiddag 2 oktober en 27 november 2022 van 15.30 tot 17.00 uur

 

De helende werking van klankschalen
Wanneer meerdere klankschalen worden aangeslagen kan er een prachtige harmonieuze samenklank ontstaan. Het lijkt dan alsof de klanken ons omringen en in feite brengen ze ons hele lichaam in een harmonieuze vibratie. Deze vibratie kan ordenend en genezend werken en schept lichamelijke en geestelijke balans.

De helende werking van de klanken kan nog eens versterkt worden door het zetten van een positieve intentie voor aanvang en door het gebruik maken van de eigen stem door het zingen van mantra’s. Genezing op alle niveaus is dan mogelijk.

Wat: Klankheling
Wanneer:
Zondagmiddag 2 oktober en 27 november van 15.30 tot 17.00 uur
Kosten: 15,- leden en 17,50 niet-leden
Docenten: Dymphie Onderdijk en Janneke van Wees

Wat gaan we doen:
Tijdens deze klankbeleving laten we ons volledig onderdompelen in een muziekbad. Naast klankschalen worden ook wereldse muziekinstrumenten ingezet als de oceandrum, rainstick en de gong. Nog voordat de klanken tot diep in ons lichaam resoneren, zetten we een intentie, passen we een ademtechniek toe, brengen we ons lichaam in beweging en openen we onze stem. Op deze manier kunnen we de energie volledig laten stromen.

Wat heb je nodig:
Tijdens deze klankbeleving is het belangrijk dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Draag daarom lekker zittende kleding. Het liefst kleding in laagjes zodat je warm blijft en dikke sokken. Neem een deken of slaapzak mee om je lichaam warm te houden. Matjes stellen wij beschikbaar, maar neem je liever die van jezelf mee dan is dat natuurlijk ook goed.

 

“Kom en ervaar samen met ons de helende werking van klankschalen!”

Yoga Summer Special 2022

Een 3 uur durende les vol beweging en ontspanning buiten in de natuur

 

Een extra lange les buiten in de natuur!

Wat: Yoga Summer Special
Wanneer: Dinsdag 26 juli van 18.30 tot 21.30 uur
Kosten: 22,50 Euro
Docent: Sabrine Jongmans- van Oort en Janneke van Wees

Wat gaan we doen:
Tijdens deze zomerse avond vertrekken we vanaf Yoga Ginneken – Viandenlaan 3, op de fiets naar de Galderse meren. Eenmaal daar strijken we neer op het strand voor een extra lange yin yang yogales. Speciale aandacht voor het hart- en de dunne darm meridiaan en het element vuur. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen, want een duik in het water mag niet ontbreken na afloop! (Blijkt het nu te druk te zijn om gebruik te maken van deze lokatie, zorgen wij tijdig voor een vervangend alternatief).

Wat heb je nodig:
Allereerst een fiets, want we vertrekken gezamenlijk vanaf de Viandenlaan naar de Galderse meren. Daarnaast een yogamatje, een blok of kussen en een handdoek. En zoals voor elke workshop is het fijn als je lekker zittende kleding draagt. Eventueel kleding in laagjes zodat je je altijd kan aanpassen aan de temperatuur. Wanneer je niet over een eigen yogamatje en/of blok beschikt kan je deze lenen van de studio. Geef het tijdig aan dan nemen wij deze voor je mee. Voor thee, water en fruit wordt gezorgd!

 

“Ga mee op deze extra lange yin yang yogales buiten in de natuur”

HET HEDEN, VERLEDEN EN DE TOEKOMST

Een workshop waarbij we verleden, heden en toekomst mediteren, visualiseren en bekrachtigen mbv inzichtkaarten

 

Hoe zie jij het verleden, het heden en de toekomst ?
Verleden, heden en toekomst, alles staat met elkaar in verbinding. Als het heden niets anders is dan een gevolg van het verleden, zo is ook de toekomst een verlengstuk van het heden. Maar de toekomst wordt gebouwd op de fundamenten die je vandaag legt. Want niets is zo belangrijk als ‘deze dag’. Want het is “vandaag” dat telt.

“Wanneer oude patronen mogen worden losgelaten is het heden het zaad voor de toekomst.”

Wat: Workshop verleden, heden en toekomst
Wanneer: Zondag 16 oktober van 10.30 tot 12.00 uur
Kosten: 15,- leden en 17,50 niet-leden
Docent: Janneke van Wees

Wat gaan we doen:
Tijdens deze workshop gaan we de aandacht naar binnen brengen. We gaan met onze aandacht terug naar een punt in ons leven, naar het nu en naar wat er voor ons ligt. Deze momenten gaan we visueel maken en op papier weergeven om ze vervolgens te bekrachtigen met de hulp van inzichtkaarten.

Wat heb je nodig:
Tijdens deze workshop is het belangrijk dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Draag daarom lekker zittende kleding. Het liefst kleding in laagjes zodat je warm blijft. Neem dikke sokken mee en een deken om je lichaam warm te houden. Matjes stellen wij beschikbaar, maar neem je liever die van jezelf mee, dan is dat natuurlijk ook goed.

 

“Breng jouw verleden, heden en toekomst in beeld!”

STAP VOOR STAP LEREN MEDITEREN

5 meditatieochtenden waarin je op de 5 niveaus leert mediteren

 

De helende werking van MEDITATIE
Wanneer we mediteren kunnen we onszelf op alle niveaus leren observeren, ontmoeten, kennen en erkennen. Als een buitenstaander kunnen we onze eigen film af laten spelen en bekijken. We leren onderscheid maken tussen het bewustzijn en onbewustzijn ofwel wie jij werkelijk bent (jouw essentie) en het ego.

De helende werking van meditatie zorgt ervoor dat jij rust kan vinden te midden van de storm. En is genezing op alle niveaus mogelijk wanneer jij het mag aankijken, omarmen en loslaten.

Wat: 5 meditatie ochtenden op zondag
Wanneer: Zondag 15 mei t/m 19 juni muv 5 juni ivm Pinksterweekend. Van 9.00 tot 10.00 uur
Kosten: 50,- leden en 60,- niet-leden
Docent: Janneke van Wees

Wat gaan we doen:
Tijdens deze meditatieochtenden gaan we de aandacht naar binnen brengen. We gaan onze gedachten, ons lichaam,
onze emoties, en energie leren observeren. We zijn vaak heel goed in staat allerlei redenen te bedenken waarom we niet zouden moeten gaan zitten, maar juist die gedachten zorgen ervoor dat we onszelf steeds beter leren kennen en los kunnen komen van de saboteur in onszelf. Door je sati op te bouwen kom je steeds meer in het hier en nu. Zonder oordeel, maar precies zoals het nu is.

Wat heb je nodig:
Tijdens deze meditatieochtenden is het belangrijk dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Draag daarom lekker zittende kleding. Het liefst kleding in laagjes zodat je warm blijft. Neem dikke sokken mee en een deken om je lichaam warm te houden. Matjes stellen wij beschikbaar, maar neem je liever die van jezelf mee, dan is dat natuurlijk ook goed.

 

“Kom en ervaar de helende werking van mediteren!”

Ben jij nieuwsgierig en wil jij meer bewustzijn, kennis en inzicht over jouw bekkenbodem?

Merk jij dat er, bijv. sinds de geboorte van je kind, wat veranderd is in je bekkengebied?

Zorgt hardlopen, niezen, lachen of andere inspanning soms voor urineverlies?

Hoe beleef jij je lijf, intimiteit en de seksualiteit?

 

Kortom: ben jij geïnteresseerd in uitleg, oefeningen en tips over jouw bekken en bekkenbodem? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

 

Wat: workshop bekken & bekkenbodem

Wanneer: zondag 15 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Kosten: 25,-

Docenten: Pilatesdocent Patricia Vermetten
Bekkenfysiotherapeut Mary van den Nieuwenhuizen
Seksuoloog NVVS Christa Betz

 

Tijdens de workshop:

3 deskundigen bundelen samen hun krachten tijdens deze workshop ‘bekken & bekkenbodem’. Patricia, Mary en Christa nemen je samen mee naar het bekken en vertellen je hier graag alles over. Wil jij meer leren over jouw bekken en bekkenbodem en meer controle hierover krijgen? Dan nodigen wij je van harte uit om aan te sluiten tijdens deze twee uur durende workshop.

Als vervolg op deze workshop geeft pilatesdocent Patricia Vermetten een cursus waarbij bovenstaande thema’s verder uitgewerkt worden middels oefeningen. Hierover zal meer bekend worden gemaakt na afloop van de workshop.

Aanstaande Zondagmiddag organiseren Dymphie Onderdijk en Janneke van Wees weer een heerlijke klankbeleving onder het mom van “Samen opgeruimd de Lente in 🌷🙏🏻☀️😉”

Wanneer: zo middag 27 mrt
Duur: 15.00 tot 16.30 uur
Kosten: 15,- voor leden. 17,50 voor niet-leden.
Docenten: Janneke van Wees en Dymphie Onderdijk

Tijdens deze middag laten we ons volledig onderdompelen in een muziekbad. Een muziekbad van klanken van velerlei prachtig wereldse muziekinstrumenten én onze eigen stem middels t zingen van Mantra’s. De trillingen hebben een helende werking waardoor we opgeruimd en fris de lente mogen begroeten.

Wat gaan we doen:
Nog voordat de klanken tot diep in ons lichaam resoneren, brengen we ons lichaam in beweging, passen we diverse ademtechnieken toe en laten we de energie stromen. Zodat we optimaal mogen opgaan in het muziekbad en de trillingen die ons lichaam zullen vullen en doordringen. Mogelijke blokkades kunnen worden opgeheven tijdens deze middag.

Kom je opladen tijdens deze zondagmiddag. Er zijn tien plaatsen beschikbaar. Je kan je aanmelden via onderstaande knop.

Wat heb je nodig:
Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk deze middag en zorg voor lekker zittende en warme kleding, neem dikke sokken, een dekentje en/of slaapzak mee. Wij zorgen voor een heerlijke kop thee, prachtige instrumenten, helende mantra’s en bovenal veel ruimte voor opening en ontspanning.

 

“Ga samen met ons opgeruimd de lente in 🌷 🙏🏻☀️”

0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Vanaf 1 maart vind je ons niet meer aan de Rozenlaan, maar aan de Viandenlaan.

De afgelopen 5 jaar hebben we met heel veel liefde en plezier iedereen mogen ontvangen in de studio van Yoga Ginneken aan de Rozenlaan. Het leven zit vol veranderingen en verrassingen, zo ook betreffende onze locatie. Toen de eigenaar van het pand in november aangaf dat hij andere plannen had met de ruimte, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe, fijne en warme plek. En die hebben we gevonden!

Onze nieuwe studio bevindt zich vanaf 1 maart in gemeenschapshuis Vianden, een mooi karakteristiek pand, het voormalig Patronaat in Breda. We zijn enorm blij met deze nieuwe locatie, een pareltje in hartje Ginneken. Na de carnavalsvakantie vanaf maandag 7 maart zullen we vanuit deze plek onze lessen gaan geven.

Vianden is een gemeenschapscentrum en heeft meerdere gebruikers. Wij hebben daar twee ruime en lichte ruimtes tot onze beschikking, die recentelijk helemaal zijn opgeknapt. De studio is bijna klaar voor gebruik en het ziet er nu al geweldig mooi uit. De komende weken gaan wij nog hard aan het werk om de ruimtes helemaal les-klaar te maken. Zo gaan we de ruimte vullen met prachtige planten, heilzame edelstenen en natuurlijk al onze yoga- en pilates materialen!

Deze locatieverandering brengt mogelijkheden met zich mee. Zo gaan we naar twee zalen en breiden we ons lesrooster uit, zodat er nog meer valt te kiezen voor jou. Ook zullen de tarieven een wijziging ondergaan.

 

In deze 4-delige workshop leer je met bewustzijn en kennis yoga verkennen en verfijnen. Of je nu net begint en nieuwsgierig bent naar yoga of al jaren doorbrengt op je mat, deze workshop is voor iedereen!

Wat: Workshop Yoga Fundamentals
Wanneer: 4 zondagochtenden 7, 14, 21 & 28 November
Kosten: € 60,- p.p.
Docent: Sabrine Jongmans- van Oort

Verdiep je yoga beoefening en ga terug naar de basis met de workshop Yoga Fundamentals

  •  Verdieping in de principes en anatomie achter houding, adem en meditatie tijdens yoga.
  • Je gaat op interactieve wijze begrijpen en ervaren hoe je je lichaam meer kunt openen, versterken en ontspannen.
  • Je leert wat een gezonde uitlijning is waardoor je meer comfort en gemak in het lichaam kan vinden. Ook wanneer je te
    maken hebt met blessures.
  • Door de houdingen gedetailleerd door te spreken, te oefenen en al je vragen te stellen, mag je met meer zelfvertrouwen
    op de mat staan en kun je meer uit je yogales halen!
  • Je leert oefeningen uitvoeren binnen jouw eigen grenzen.

 

Hoe fijn is het als jij je mag omringen met datgene, wat voor jouw werkt? Omringen met die mensen, woorden, gedachtes en stiltes die je verwarmen en energetisch dragen. Dat je mag zijn op een plek die jou het gevoel geeft, dat er ruimte is om alles te doorvoelen wat doorvoelt mag worden. Een plek die je de veiligheid en kracht geeft om jouw pad van bewustzijn te bewandelen.  – De deuren van Yoga Ginneken zijn weer open en we heten je van harte welkom!

Los van hoe eenieder persoonlijk de afgelopen anderhalf jaar heeft ervaren, los van alle mogelijkheden die we als studio hebben gecreëerd, de situatie wereldwijd doet iets met de energie van het collectief. Laten we daarom samen het leven vieren en ruimte maken voor vreugde. Zonder voorbij te gaan aan emoties als verdriet, woede, boosheid en frustratie, is het fijn als we ons emotionele welzijn een positieve boost mogen geven. Door het vuur in onszelf aan te wakkeren, de energie op te wekken en de liefde voor alles wat leeft te laten stromen, kunnen we bijdragen aan het verhogen van het collectief. Laten we met lichtheid en humor naar onszelf en het leven kijken, genieten van het kleine en doen waar jij blij van wordt!

Je bent van harte welkom bij Yoga Ginneken. Blij dat jij er bent, namasté

Veel mensen, zo ook leerlingen bij ons in de studio, staan niet graag in de omlaag kijkende of neerwaartse hond. Hoe voer je nu precies deze yogapose uit en waarom beoefenen we deze eigenlijk ? 

De neerwaartse hond – Adho Mukha Svanasana (Sanskriet) is een “omgekeerde houding” waarbij je voorover gebogen staat en je hoofd lager is dan je hart. Net als andere omgekeerde houdingen biedt ook de neerwaartse hond veel voordelen. Belangrijk is wel dat je de pose correct uitvoert, zodat je geen spanning ervaart in de nek.

Hoe voer je de neerwaartse hond precies uit ?

Nog voordat je stuit en billen op omhoog brengt is het belangrijk dat je beide handen correct op de grond plaatst. Door de handen wat breder te plaatsen dan de schouders en de handen wat uit te draaien naar buiten en de vingers te spreiden (wijsvingers wijzen naar voren of een klein beetje naar buiten) geef je ruimte aan de schouders. De handen zijn dan breder dan de ellebogen (wanneer je hypermobiel bent, buig de ellebogen licht zodat je de ellebogen niet overstrekt). De schouders zijn laag en de schouderbladen zijn naar voren. Er is ruimte tussen oren en schouders. Breng stuit en billen op omhoog en lift je borst. Duw beide hielen in de richting van de grond en lift de tenen. Maak lengte over de hele voorkant van je lichaam. Voel een stretch over je buik zodat je ruimte geeft aan de wervelkolom.

Uitleg in het kort:
plaats je handen breder dan de schouders
spreid je vingers en laat wijsvingers naar voren wijzen
stuit en billen hoogste punt
schouders laag
schouderbladen naar voren
lift je borst
breng hielen naar de grond
stretch je buik

Waarom beoefenen we de neerwaartse hond en waar dient deze voor ?

De neerwaartse hond wordt vaak gebruikt als overgang van de ene naar de andere pose tijdens een flowles. Net zoals bijvoorbeeld tijdens de Zonnegroet. Tijdens de neerwaartse hond sta je in een vooroverbuiging. Doordat je ondersteboven staat, zorgt de zwaartekracht ervoor dat er zich meer bloed in het bovenlichaam bevind dan normaal. Je hoofd is lager dan je hart en dit heeft een positieve werking op je doorbloeding. Ook de druk in de wervelkolom verschuift waardoor spieren rondom de ruggengraat kunnen ontspannen. Het centrale zenuwstelsel komt tot rust.

Voordelen in het kort:
Het bevordert de doorbloeding van het bovenlichaam
Het zorgt voor een kalmerende werking van het centrale zenuwstelsel
Armen, buik en benen zijn actief

Beoefen je nu een volgende keer weer de neerwaartse hond, bouw dan stap voor stap deze pose op. Verdeel je gewicht goed over beide handen en voeten en focus op je adem. Zelfs wanneer de wereld even helemaal op zijn kop staat, is jouw adem er nog steeds. Weet dat jouw adem jou begeleid en kijk of je mag ontspannen op een diepe uitademing. En misschien mag je dan lief, aan het stemmetje in je hoofd, vertellen dat je ook in de omlaag kijkende hond mag ontspannen. Zeker nu je weet waar deze pose allemaal goed voor is;-).