Workshop Hormoonyoga

Workshop Hormoonyoga in Breda

“Ideaal voor vrouwen die hun hormonen in balans willen brengen.”

Je hormonen bepalen alles. Heb je ooit al last gehad van acne, vermoeidheid, onregelmatige cyclus, plotse gewichtstoename, cysten, laag libido? Nee, je bent niet anders of ziek. Je hormonen zijn uit balans. En wanneer dat zo is, voel je je niet lekker in je vel. Dinah Rodrigues [1] ontwikkelde een specifieke yogaset voor vrouwen in de (pre)menopause. Dertig jaar later weet ze dat de set ook een zeer gunstig effect heeft op pms, verminderde vruchtbaarheid, onregelmatige cyclus, je libido, trage schildklier, cysten, enz. Omdat de set àlle hormonale klieren beïnvloedt.

Wat: Workshop Hormoonyoga
wanneer: Zaterdag 19 mei van 9:00 tot 17:30 uur
Prijs: 95,- Euro incl. lichte lunch
Docente: Ineke van Nieuwenhove

Let op: Niet voor zwangere vrouwen, vrouwen die hormoongevoelige borstkanker hebben/hadden, vrouwen met vergevorderde endometriose of myomen.

Ja, ik doe mee en geef mij direct op!

Hormoonyoga is voor vrouwen van alle leeftijden

De set bestaat uit een aantal houdingen samen met dynamische ademhalings- en visualisatietechnieken. Hij herstelt de hormoonbalans in je lichaam en houdt de hormoonproductie optimaal op peil.

Veel vrouwen verwensen hun cyclus en hun hormonen, omdat die zorgen voor ongemak. Burn-out, trage schildklier, cysten, pijnlijke of zware menstruatie, menopauze-kwaaltjes, enz. Je hormonen bepalen alles – ook kwaaltjes als acne, vermoeidheid, droge huid, plotse gewichtstoename of slapeloosheid. Wanneer het hormoonstelsel wordt verstoord, krijg je symptoom na symptoom tot je met een aandoening zit.

“Hormoonyoga (re)activeert je hormonen, regelt je cyclus, vergroot je vruchtbaarheid en je libido, vermindert overgangsklachten en geeft je de kracht en vitaliteit om je vrouwelijk potentieel te leven tot op zeer hoge leeftijd!”

Inhoud workshop Hormoonyoga

Tijdens de workshop leer je naast de oefeningen een hoop over de essentiële rol van hormonen, hoe ze samenwerken, de invloed van voeding, enz. Vaak een ware eyeopener. Op het eind krijg je een hand-out met alle oefeningen zodat je daarna thuis kunt oefenen.

Ineke van Nieuwenhove komt uit Vlaanderen en is naast docent Hormoonyoga ook Hormooncoach: “Ik wil vrouwen inspireren zodat ze merken dat al hun verwarring rond hun lichaam kan worden vervangen door begrip. Je hoeft niet te strijden tegen je hormonen, leer ermee samenwerken. Je hormoonbalans is alles. Je mag immers nog zoveel talenten en ideeën hebben, als je hormonen uit balans zijn, heb je de energie niet. Maar wanneer je hormoonbalans optimaal is, voel je je fit en zelfverzekerd, zodat je een vitaal en passievol leven kunt leiden.”

Over Ineke van Nieuwenhove

Als kind wou ik twee dingen worden: schrijfster en danser. Van het eerste maakte ik mijn beroep en het dansen bleef een passie. In 2003 begon ik met Hatha Yoga en ontdekte dat mijn lichaam na elke les even ‘licht’ aanvoelde als bij het dansen én hoe ik erna ook in een heldere flow zat om te schrijven. Een revelatie! Ik verkende andere yogastijlen, maar toen ik Kundalini Yoga ontdekte, was ik verkocht. In 2011 volgde ik de Kundalini Yoga Teacher Training, gevolgd door de opleiding Kundalini Yoga Therapy (voedingsleer, acapressuur en basis ayurveda) en Medische basiskennis. In 2016 volgde ik de opleiding Hormoonyoga bij Dinah Rodriguez en behaalde mijn diploma Hormooncoach. Intussen kan ik zeggen: Hormoonyoga is zo krachtig! Erg moeilijk is de set niet, maar je moet ‘m wel precies uitvoeren wil je effect. Reeds tijdens het aanleren hoor ik van veel vrouwen dat ze zich vrolijk en energiek voelen na de les. De set is echt een opkikker!

JA, ik doe mee!

NB: Geen yoga voorkennis vereist.